Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maandagavond werd er weer gedamd bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder de uitslagen en ver-slag van de wedstrijden.

Afdeling 1:

M. Klink-J.A. Dekker 1-1        
J. de Jong-J van Hoorn        3-0
Joh. Wolfert-A. Verolme         0-3
P. van Brussel-I. Mackloet        0-3

Afdeling 2:

L. Visser-S.W. Keijzer 0-3
J. Kruik-W. Stolk        3-0
R. Kwakernaak-G. Kamp        0-3
M. Meijer-A. Jelier        1-1
S. Maliepaard-R. van Rijnberk 0-3

Klink zag met een schijfje meer geen kans Dekker te kloppen. Deze wist via een sluipweggetje de laatste lijn toch nog te bereiken. En toen was het uit.
Van Hoorn brengt er dit jaar helemaal niets van terecht. Een mooie slagzet liet hij liggen en hij gaf De Jong de kans om met een simpele meerslag te damlijn te bereiken. Nog wat naspartelen had eigenlijk geen zin meer. Verolme liet zien dat je op hoge leeftijd toch nog punten kan halen. Dat ondervond Wolfert. Het was overigens een prachtige partij, waarin Verolme de punten niet cadeau kreeg. Mackloet kwam, zag en overwon. In een kwartier was alles voorbij . Met hangende pootjes ging Van Brussel naar huis.
Visser komt er als nieuweling steeds beter in. Keijzer is niet zo'n gemakkelijke tegenstander, maar Visser hield het heel lang vol, ook al moest hij de winst uit-eindelijk aan Keijzer laten. Stolk nam van Kruik een dam af, maar dat kostte hem zoveel schijven, dat hij eigenlijk toen al verloren stond. Hij heeft nog het een en ander geprobeerd, maar veel zin had dat niet. Kamp zag kans Kwakernaak binnen een kwartier te vloeren. Overigens een knappe prestatie, want dat zijn we van Kwakernaak niet gewend. Hij had kennelijk een 'off day'. Jelier stond - dit keer - al gauw een schijf vóór. Daarna vergiste hij zich bij het nemen van een drieslag. Daardoor kwam hij een schijf achter, maar hij sleepte er toch nog een remisetje uit.
Van Rijnberk speelde een fraaie partij tegen Maliepaard. Hij kwam steeds meer schijven voor, maar de slotzet was in één woord meesterlijk. Knap gedaan Ruud.
Het was verrassend en verblijdend dat we bezoek kregen van een moeder met haar zoontje. Het kereltje had zoveel belangstelling voor dammen dat hij wel eens wilde kijken hoe het op zo'n damclub toeging. De voorzitter die die avond 'vrij' was, bood hem aan een partijtje te spelen. Een voorstel waar hij dolgraag op inging. En laat hij nu ook nog remise spelen. Dit voorbeeld doet hopelijk goed volgen. (J. van Hoorn)