Afbeelding
Foto:

Goereese kindertjes worden ervaren ballonnenvaarders…

De Goereese schoolkindertjes gaan steeds meer bedreven raken in het oplaten van met gas gevulde ballonnen, naarmate de Oranjeverenigingen en het Comité Vlaggetjesdag daarin wedstrijden organiseren. De wedstrijd op zich is al interessant, maar nog veel leuker wordt het wanneer de ballon een grote luchtreis maakt en je daardoor zonder dat je het kon helpen, in de prijzen valt.
Woensdag waren er in Stellendam een aantal prijzen uit te reiken. Op de laatste gehouden vlaggetjesdag had de schooljeugd weer honderden ballonnen opgelaten, in de hoop op een voorspoedige reis en jawel… Al gauw kwamen uit de provincie Zeeland en uit Engeland de aangehangen kaartjes terug. De noordoostenwind had de lichte ballonnen daarheen gedreven, terwijl er ook een groot aantal op zee moeten zijn 'verongelukt'. De grootste gemeten afstand bedroeg maar liefst 546 kilometer, de kortste afstand was wellicht die van 11 kilometer naar Brouwershaven.
De winnaar van de eerste prijs van f. 50,- was Arjen Schaaf uit Stellendam (links op de foto) de tweede prijswinnaar f. 25,- was Caty Melissant uit Stellendam en derde prijswinnaar f. 15,- werd Ewout Tanis van Goeree-Havenhoofd.
Dit is een gedeelte van het artikel dat in Eilanden-Nieuws van 16 november 1973 stond.