Afsluitingen N57

REGIO - Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de weg over de Brouwersdam (N57). Daarom is de weg in beide richtingen afgesloten tussen Scharendijke (toerit N57) en Ouddorp (rotonde N57/De Punt/West Nieuwlandsedijk) gedurende drie nachten: dinsdag 20 november 20.00 uur tot vrijdag 23 november 6.00 uur. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. Lokale bestemmingen blijven bereikbaar via de parallelwegen. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.


Vrijwilligersprijzen

REGIO - Er kunnen weer vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers worden aangedragen voor de 'Meer dan handen vrijwilligersprijs. De prijs onderstreept het belang van vrijwilligers en bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. Kijk voor meer informatie op pagina 18.


Actie Waterschap

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Waterschap deelt op donderdag 22 november fietslampjes uit op het fietspad langs de Oudelandsedijk bij Sommelsdijk. Met de actie wordt het belang van goede fietsverlichting tijdens de donkere maanden onder de aandacht gebracht.


Kader: Geen brandweeroefeningen in Welgelegen

OUDDORP - In Eilanden-Nieuws van vrijdag 9 november stond een verslag van de spoedzaak bij de Raad van State over het bouwplan voor de boerderij Welgelegen. Omwonenden voerden tijdens de rechtszaak aan dat de gemeente 'jarenlang de brandweer had laten oefenen'. Uit het verslag zou de conclusie kunnen worden getrokken dat de brandweer het interieur van het gebouw zou hebben gesloopt. Maar er zijn nooit oefeningen in de boerderij geweest, aldus de brandweer. Men is er één keer geweest, dat was voor het blussen van een brand.
Redactie Eilanden-Nieuws