Geen camperplaatsen aan de Havenweg 25

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor camperplaatsen binnen de bestemmingsplannen is in dorpskernen in de meeste gevallen geen ruimte.

Door Jaap Ruizeveld

Dit deelt het college van burgemeester en wethouders in een raadsbrief mee op vragen van de fractie ChristenUnie naar aanleiding van een aanvraag bij de gemeente voor een Bed & Breakfast-voorziening alsmede een camperruimte aan de Havenweg 25 in Ouddorp. De specifieke vergunning voor de Bed & Breakfast is daar mogelijk, maar er is geen ruimte voor camperplaatsen op deze locatie.

Het college stelt: Momenteel zijn camperplaatsen mogelijk op een minicamping, reguliere camping of camperterrein. Er is de afgelopen tijd geen beleidswijziging op dit onderwerp aan de orde geweest. In de Toeristisch-recreatieve visie Goeree-Overflakkee 2025 wordt een ontwikkelkader opgesteld met meerdere verschillende partijen. In dit kader wordt dan specifiek ingegaan op de (on)mogelijkheden voor camperplaatsen. Het onderwerp is in een afrondende fase en wordt binnenkort ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.