Onderhandelingen over voortbestaan NTKC - Essenbos

OUDDORP – Het wordt toch niet geheel uitgesloten geacht dat het (natuur) Essenboskampeerterrein aan de Klinkerweg/bij Hofdijksweg in Ouddorp kan blijven bestaan. De komende weken wordt dit duidelijk in besprekingen die het hoofdbestuur van de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club) thans voert met Fondsbeheerder Stichting DBL over een nieuwe pachtovereenkomst dan gericht op het huidige kampeerdeel.

Door Jaap Ruizeveld

"Het zou een interessante optie kunnen zijn", geeft de Kampeer Club aan. Waarbij uiteraard diverse aspecten, zoals de financiële component, dan moeten worden ingewogen en ingevuld. Het hoofdbestuur NTKC is blij met de onderzoeksmogelijkheid. Zij noemt het een betere uitgangspositie om in de onderhandelingen vervolgstappen te kunnen zetten voor het onder haar vlag voortbestaan van het campingdeel van de gronden die eigendom zijn van fondsbeheerder DBL. (Naast het campingterrein is er een 2.9 ha groot perceel landbouwgrond).

Onrust

Omdat van beide grondgebruikers de pachtovereenkomsten dit jaar aflopen, besloot grondeigenaar DBL haar twee percelen - natuurkampeerterrein en landbouwgrond - in het vervolg voor opnieuw 30 jaar uit te geven. Maar dan niet in erfpacht aan twee gebruikers, maar aan één gebruiker. De mogelijkheid dat het campingterrein dan niet langer in handen zou kunnen blijven bij de NTKC leidde bij dit project tot onrust en vervelende onterechte insinuaties.