Afbeelding
Foto:

Iza – onrust op de manege

Ben jij ook een meisje dat veel van paarden houdt? Leuk nieuws! Er is een nieuw deeltje over Iza, het vierde deeltje in de serie: 'In galop'. Geschreven door Simone Foekens.

Iza is blij, want haar eigen paard, die Muis heet, is weer opgeknapt en ze mag er weer op rijden. Een hele tijd kon dat niet, omdat het paard geblesseerd was na een valpartij.
Verder is er weer genoeg gezelligheid op het vakantiepark waar ze woont. Ze ontmoet een vriendinnetje, Esra, waar Iza leuk mee optrekt. Maar ook Onno… Hij is niet gezellig en plaagt andere kinderen. Pas als Iza weet waarom Onno zo doet, begrijpt ze hem en sluiten ze vriendschap.
Er gebeuren helaas ook minder leuke dingen. Papa's portemonnee wordt gestolen, later ook Jobs mobiel, de fotocamera en de computer.
Iza doet haar best om er achter te komen wie de dief is. Als ze een keer in de stallen bezig is, hoort ze stemmen. Dat zijn vast de dieven!
"De mannen lopen terug, ze komen vlak langs Iza. Een van hen draagt een zadel. De ander heeft een halster en riemen bij zich. Goede zadels zijn duur, weet Iza. Ze kan Esra en Onno niet waarschuwen. Ze moet het zelf doen. Ze moet de mannen tegenhouden! Maar hoe? Haar blik valt op de bezem. Zonder nadenken grijpt ze die. Ze steekt de steel tussen de benen van de mannen als ze langslopen. Plof! Ze struikelen allebei…
Maar dat blijkt niet zo'n handige actie van Iza. Ze had het mis.
Lees verder zelf maar hoe het afloopt en of de echte dief gevonden wordt. Een leuk en ook wel een beetje spannend boekje voor meisjes die van paarden houden. Het is wel fijn als je andere deeltjes ook gelezen hebt. Je begrijpt het verhaal dan beter.

Prijs: € 8,50
ISBN: 9789033129131
Uitgeverij Den Hertog
Leeftijd: vanaf 8 jaar