Eerste Voorspeelavond Muziekgebouw

MIDDELHARNIS - Vrijdag 9 november zullen blokfluitisten en pianisten als eerste dit jaar laten horen dat er weer druk en enthousiast gemusiceerd wordt bij Muziekgebouw GO.

Ze treden op in de mooie Rabobankzaal van het Diekhuus. Veel muzikanten zijn nog jong en zitten op de basisschool. Toch laten ook middelbare scholieren zich horen op de verschillende instrumenten. Dit betekent dat er een grote variatie in het repertoire valt te beluisteren.
Op piano loopt het repertoire van leuke stukjes uit de lesmethode bij de beginners, naar het bekende 'Amelie' van Yann Tiersen, dat gespeeld zal worden door Louran Steenbeek. Noortje Berkhof zal het bekende 'River flows in you' van Yiruma spelen.
Bij de stukken uit de methodes zal Piet Westhoeve meespelen op een tweede piano.
Ook bij de blokfluiters is er veel variatie. De jongste speler is net 7 jaar. Annemijke Rikkers zal laten horen wat ze al kan na 4 maanden les op sopraanblokfluit. Daar tegenover staat Marit Strijdhorst, die al zo'n 8 jaar les heeft en een mooi 'allegro' in duetvorm van Telemann op altblokfluit zal laten horen.
Er doet één ensemble mee: 'About Twelve'. Zij spelen deze keer op sopraan en altblokfluiten. Hun repertoire loopt van het bekende 'country gardens' uit Engeland tot aan de poppy stukjes van Hellbach. Hierbij worden ze begeleid door Piet Westhoeve. Verder zijn er ook begeleidingen op cd, maar ook is er een enthousiaste pianoleerling, Alieke de Jonge, die het ensemble zal begeleiden. Deze cross-over is één van de mooie mogelijkheden bij Muziekgebouw, waar samenspel een belangrijke doelstelling is.
De spelers van dit ensemble zullen zich ook individueel laten horen, veelal met muziek uit de barok.
Anneleen van der Welle speelt 2 delen uit een sonate van Loeillet (België). Louïse van der Bok speelt 2 stukjes van Telemann ( Duitsland) en Marit van der Spek speelt een deel van Chédeville (Frankrijk). Deze stukken worden begeleid door Piet Westhoeve.
Verder laten ook de meiden die nu aan hun tweede jaar les zijn begonnen zich goed horen met stukjes uit de verschillende lesmethodes.
Er is met veel plezier aan de voorbereiding van de stukken gewerkt en publiek is van harte welkom om dit musiceerfeest te komen beluisteren.
De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.