Afbeelding
Foto:

Natuurwerkdag op de Kleistee

OUDDORP - Op zaterdag 3 november is er weer de landelijke Natuurwerkdag. De werkgroep terreinbeheer van Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee (NLGO) en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) organiseert deze dag van 9.00 tot 14.00 uur op de Kleistee.

De Kleistee is een van mooiste natuurgebieden van Ouddorp. Middenin het dorp bevindt zich het landschap waar de tijd heeft stil gestaan en waar natuur en cultuurhistorie hand in hand gaan. Dit landschap heeft kleinschalig onderhoud nodig om in stand te blijven. "Wil je hier de handen uit de mouwen steken en je in zetten voor dit pareltje, meldt je dan snel aan voor de natuurwerkdag op deze locatie", aldus de organisatoren.

Samen met het Zuid-Hollands Landschap en de deskundige vrijwilligers van de NLGO zullen de deelnemers een elzenschering afzetten. Deze knotelzen worden eens in de 5-7 jaar geknot om een dichte rij te vormen tegen de zeewind. Met zaag en takkenschaar gaan de vrijwilligers aan de slag. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het zagen en slepen van struiken en bomen. Tijdens de natuurwerkdag wordt er meer verteld over het ontstaan van gebied en de natuur- en cultuurwaarde.

De organisatie geeft advies: "Zorg voor stevige schoenen of laarzen. Daarnaast adviseren we u om oude kleding aan te trekken die vies mag worden."Er wordt voor koffie, thee en lunch gezorgd. Let op, voor de grote eter, neem zelf nog een extra boterham mee. Verplicht aanmelden op de site: www.natuurwerkdag.nl. De Kleistee is te vinden naast Dirksdoensweg 35 men gaat daar het pad in. Neem voor meer informatie contact op met Cees Appel 06-51010013 of Kees van t Zelfde 06-22927409.