Hervormingsavond

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 30 oktober is er weer een herdenkingsavond van de Reformatie.

"Het is goed om deze gebeurtenis elk jaar in dankbaarheid aan de grote daden des Heeren te gedenken", aldus de organisatoren. "Meestal wordt op zo'n avond aandacht gegeven aan de reformator Luther. Dan bestaat het gevaar dat steeds dezelfde aspecten worden belicht. Herhaling is dan onvermijdelijk. Dit jaar hebben de sprekers gekozen voor een heel uitgangspunt door enkele aspecten van de 'Prediking van Calvijn' te belichten".

Ds. G.R. Procee, Chr. Ger. Predikant te Middelharnis, hoopt te spreken over het thema: 'Calvijn en de gemeenschap met Christus' en Ds. B.J. van Assen, Hervormd predikant uit Nieuwe-Tonge, over het thema: 'Calvijn en de overdenking van het toekomende leven'. Een koor van de Chr. Scholengemeenschap 'Prins Maurits' onder leiding van Marco van 't Hof hoopt weer te zorgen voor een prachtige muzikale bijdrage.

De samenzang wordt begeleid door Paul Kieviet. Er zal een collecte gehouden worden voor het werk van de stichting 'In de Rechte Straat'. De avond begint om half acht en wordt gehouden in de Hervormde Kerk te Middelharnis.