Afbeelding
Foto:

Ontdekt talent!?

'Jolien, voor jou, van de fotowedstrijd.' Mijn moeder steekt de telefoon uitnodigend naar mij uit. Vol spanning neem ik hem van haar over. Van de fotowedstrijd? Ze zullen toch niet iedereen bellen? Het zal toch niet… Heb ik zowaar een prijs gewonnen?

Een prachtige foto heb ik ingestuurd. Jolien Meijer, 12 jaar, zonsondergang in Plaete, had ik erbij gezet. Op een mooie avond liep ik op de weg die naar ons huis toe leidt. Rechts van mij ging de zon onder, prachtig geel licht scheen over het donkere land. De silhouetten van de bomen voor de dijk staken zwart af. Nog even en het zou donker worden. Zo'n mooie avond moest ik vastleggen. En dus rende ik naar binnen om het fototoestel te halen. Snel aan de slag! Inzoomen maar, nu nog wat verder uitgezoomd, wat meer naar links, nog eentje vanuit die hoek. Yes! Het was gelukt! Dit was de perfecte foto! Blij holde ik weer naar binnen om mijn foto's nog eens goed te bekijken. Buiten verdween de zon langzaam achter de horizon.

De bewuste foto was uitstekend geschikt voor de fotowedstrijd die wat later in de krant werd aangeprezen. En nu hangt er dus iemand van die wedstrijd aan de lijn! Zal ik dan toch genoeg talent hebben? 'Met Jolien Meijer,' zeg ik, terwijl mijn hart van spanning sneller begint te kloppen. 'Hallo Jolien', klinkt de stem aan de andere kant van de lijn. 'Je hebt de eerste prijs gewonnen!' Van binnen begin ik te juichen. Het is echt waar, ik heb gewoon gewonnen! De eerste prijs nog wel! De vrouwenstem gaat verder: 'Je was de enige deelnemer. Gefeliciteerd!'

Toch graag echt bijzondere natuurfoto's zien? Kijk dan eens op het Insta-account van mijn vriendin: elrine_fotografie.