Afbeelding
Foto:

'Hoop op Zijn woord'

'Hoop op Zijn woord', met als thema Uitzien verscheen in deze zelfde serie: Lichtdragers. We treffen opnieuw verschillende schrijvers aan, die we ook tegenkwamen in 'Nodiging'. Een paar namen: Octavius Winslow, John Flavel, Abraham Hellenbroek, Joseph Alleine, Charles Haddon Spurgeon, e.a.

'Ik verwacht de HEERE; mijn ziel verwacht, en ik hoop op Zijn woord (Psalm 130:5).

Octavius Winslow schrijft daar het volgende over: beschouw het als de rijkste ervaring van het leven uit God als u uw hulp niet bij schepsels zoekt. Als u ertoe wordt gebracht om alleen op de Heere te wachten. Als u uitroept: 'Nu heb ik geen steun, geen voorraad, geen genegenheid, geen troost dan die welke ik vind in de Heere. Ik ben op de oneindige God alléén aangewezen.'

John Flavel schrijft over zonde en vergeving het volgende:

'Uw zonden hebben u ver afgebracht van de hoop op vergeving. Bedenk wat u geweest bent, wat u gedaan hebt en welke enorme bergen van schuld u zich door een leven van zonde op de hals hebt gehaald. En toch wordt aan u, na zo'n leven van opstand, vergeving en vrede aangeboden in Christus. Wat is genade verbazingwekkend! De Heere heeft er vrede mee om aan heel uw rebellie van weleer voorbij te gaan, als nu in het laatst uw hart zich zal overgeven, en uw wil zal buigen in gehoorzaamheid aan de verheven geboden en de verheven roep van het Evangelie.'

Deze boekjes zijn pareltjes vanuit het Woord en zijn toegankelijk, ook als u niet zo geconcentreerd achter elkaar kunt lezen. Het gaat in dezen niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. U zult het zelf ondervinden. Voor persoonlijk gebruik, maar ook om anderen cadeau te doen. Van harte aanbevolen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Een uitgave van Den Hertog. Uitzien onder ISBN nr. 9.789.033.129.162; Nodiging onder ISBN nr. 9.789.033.129.155. Prijs € 4,90. Eerder verschenen in deze reeks: Mijn hoop is op U, Verblijdt U, Vaste grond, Wendt u naar Mij toe, Aan alle wateren, De Heere is mijn Herder.