Afbeelding
Foto:

De nodiging tot de zaligheid staat centraal: Kom tot Mij

'Kom tot Mij', is een nieuwe uitgave in de 'Lichtdragers' serie. Dit kleine, rijk geïllustreerde boekje bevat teksten en korte overdenkingen van Engelse en Schotse schrijvers, o.a. Ralph Erskine, Thomas Boston, Matthew Henry, John Bunyan, Robert Murray McCheyne, maar ook van Maarten Luther en Augustinus. Naar aanleiding van een Bijbelgedeelte volgt een korte uitleg en een heenwijzing naar de praktijk van alle dag. In dit boekje staat de nodiging tot de zaligheid centraal.

Ralph Erskine zet in met de tekst uit Openbaring 22:17: 'En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Komt! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet'.

De Geest van Christus en de bruid van Christus nodigen met blijdschap zondaars, om te komen tot Christus. Vandaar dat een Evangeliedag de dag van de Zoon des mensen wordt genoemd. En Christus zegt: 'Zie, Ik kom.' Hij komt, rijdende in de zegewagen van het Evangelie. Hij komt met uitgestrekte armen en zegt: 'Zie op Mij! Zie op Mij!'

De laatste nodiging in dit boekje is naar aanleiding van Lukas 14:23: 'Dwing hen in te komen, opdat mijn huis vol worde'. Zondaars moeten gedwongen worden om binnen te komen. Voor leven en geluk, voor vergeving van de zonde, voor vrede en verzoening met God en voor alle voorrechten van de kinderen Gods. Ze moeten binnenkomen en horen, opdat hun ziel zal leven. Binnenkomen en het Woord des levens tasten. Binnenkomen en smaken dat de Heere goed is.