Afbeelding
Foto:

Mees en Tijn en het avontuur met de roeiboot

Een zesde deel is verschenen in de leuke serie over de neefjes Mees en Tijn. Het is geschreven door Ina van Beek: 'Mees en Tijn en het avontuur met de roeiboot!' Mees en Tijn mogen samen bij opa en oma logeren. Daar valt van alles te beleven. Achter het huis van opa en oma ligt een groot water, dat opa en oma een 'plas' noemen. Middenin die plas ligt een eilandje. Ze hopen dat opa daar ook nog een keer met ze naar toe vaart. Bij de steiger heeft opa namelijk een roeibootje liggen. Samen met opa gaan ze vissen met het bootje op de plas. Helaas! De vissen bijten overdag niet goed. Volgens opa kun je beter vroeg in de ochtend gaan vissen. En als het regent is dat eigenlijk nog beter. Dan bijten de vissen goed.

Dat zorgt voor een spannend plan bij de neefjes.Mees en Tijn zijn de volgende morgen vroeg wakker… en het regent!

Ze sluipen stilletjes het huis uit, naar de steiger. Daar willen ze op gaan zitten om te vissen. Maar dan bedenken ze dat het handiger is om in de roeiboot te gaan zitten. Lekker op het bankje en een beetje onder het zeil.
Als er plotseling een auto vlak bij hen stopt, schrikken ze. Ze duiken weg, maar zien nog wel dat er iets door de lucht vliegt en in het water plonst! Het lijkt wel een zak... en er komt een piepend geluid uit.
De jongens kunnen er vanuit de roeiboot net niet bij en besluiten dat dit een noodgeval is. Ze maken de boot los van de steiger om dichterbij te komen en de zak te pakken.

Dat lukt, maar dan begint het avontuur. Eerst is het best leuk en spannend, want uiteindelijk zijn ze wel op het eiland beland waar ze zo graag eens naar toe wilden. Maar na een tijdje is het helemaal niet meer zo leuk. Ze worden een beetje bang en ze zijn erg nat geworden.

Gelukkig komt er hulp! Maar dan hebben de jongens wel heel wat uit te leggen.

Lees zelf wat er in de zak zat en hoe dit spannende avontuur afloopt.
Opnieuw een leuk en spannend boekje over twee jongens van ongeveer acht jaar. Het zal veel herkenning geven. Het boek ziet er aantrekkelijk uit, heeft een mooie omslag, die meteen nieuwsgierig maakt naar het verhaal. Ook in het boek staan mooie, goed bij het verhaal passende tekeningen.

Een aansprekend boek, nu ook voor een aansprekende prijs!

Eerder verschenen: Mees en Tijn op de vlucht (dl. 1) en de campingdief (dl. 2) en de geheime boomhut (dl. 3) bij de brandweer (dl. 4) op jacht in het ziekenhuis (dl. 5).

Prijs: € 5,90 (Let op: actieprijs. Na 31 december 2018 kost dit boek € 8,90)
ISBN: 9789033129049
Leeftijd: Vanaf ongeveer 7 jaar
Uitgeverij: Den Hertog