Afbeelding
Foto:

Leesboeken over de Bijbel voor kinderen

'Abraham, op reis naar het beloofde land' en 'De goede Herder' zijn van dezelfde schrijfster, Laura Zwoferink, met illustraties van Peter Nuyen. Deze uitgaven zijn in groot formaat en rijk geïllustreerd. 'Lees je mee?' is een nieuwe serie leesboeken over de hele Bijbel.

Een voorproefje…

Tel de sterren

Het is nacht. Abram is in zijn tent. Hij kan niet slapen. Is hij wel veilig in dit land? En waarom komen Gods beloften niet uit? Abram zou een kind krijgen en een groot volk worden. Maar Abram heeft nog steeds geen kind. Dan spreekt de Heere tot Abram. Hij zegt dat Abram niet bang hoeft te zijn. De Heere zal hem beschermen en belonen. 'Heere, wat geeft U mij dan?' vraagt Abram. 'Ik zal zonder kinderen sterven. Alles wat ik heb, gaat naar mijn knecht Eliëzer.' 'Ga eens naar buiten, Abram,' zegt de Heere. 'En kijk naar de lucht. Zie je de sterren? Tel ze maar, als je dat kunt.' Abram kan de sterren niet tellen. Het zij er te veel. 'Zo groot zal je familie worden,' zegt God. Abram gelooft God. De Heere zal hem tot een groot volk maken. Maar Abram moet zó lang wachten. Hij krijgt nog steeds geen kind. En Saraï is te oud om kinderen te krijgen. Op een dag zegt Saraï: 'Trouw maar met mijn slavin Hagar. Misschien wil de Heere haar een kind geven.' Na een poosje krijgt Hagar een kind. Ismaël heet hij.

Na elk verhaal staan vragen om te zien of het gelezen gedeelte begrepen is. Bij deze geschiedenis staan de volgende vragen:

  1. Wat zegt de Heere in de nacht tegen Abram?
  2. Hoe heet het kind van Hagar?
  3. Is Ismaël het beloofde kind?

De goede Herder

De Heere Jezus vertelt een verhaal. Hij wil de mensen iets leren. 'Zie je die schapen? Wat zijn het er veel! Ze grazen de hele dag. Als het avond is, brengt de herder ze naar de schaapskooi. Elk schaap moet langs de herder naar binnen. De herder telt alle schapen met zijn staf. Hij wil er niet één missen… Weet je wie de herder in het verhaal is? De Heere Jezus is de goede Herder. Hij zorgt trouw voor Zijn kinderen… Ze worden één grote kudde. De Heere Jezus waakt over hen. Niet één van Zijn schapen zal verloren gaan. Wat ben je gelukkig als je een schaap van Zijn kudde bent.

De vragen die bij deze geschiedenis staan:

  1. Waar brengt de herder zijn schapen in de nacht?
  2. Wat doet de herder allemaal voor zijn schapen?
  3. Wie is de goede Herder en wat doet Hij?

Van harte aanbevolen. Wat betreft inhoud en uitvoering!

Afbeelding