Afbeelding
Foto:

'Als een ster is hij verschenen'

Voor de komende tijd van advent en kerst verscheen van de hand van de dichter, schrijver en predikant A.F. Troost een bundel met verhalen en gedichten. De poëzie en proza worden afgewisseld met nieuwe en eerder ontstane liedteksten. De melodieën van de liederen zijn achterin het boek opgenomen.

Een heel bijzonder verhaal is te vinden op bladzijde 19, waar de schrijver verhaalt van de 'engel van Bergen-Belsen', Luba Fredrick. Ze verloor haar man en haar driejarig zoontje Isaac werd vergast in Auschwitz. Ondanks dit onbeschrijflijke leed kreeg ze de kracht om in het concentratiekamp 54 Nederlands Joodse kinderen te redden van de dood. De engel van Bergen-Belsen wilde horen, schrijft de auteur. En zo legt hij de verbinding naar de Engel van de wereld, die nog altijd hoort.

Een ander lezenswaardig verhaal is dat van de monteur die een modem resette voor een klant. De geslaagde reset bleek een prachtige metafoor en de klant, een ex-crimineel, kreeg bij een kopje koffie de kortste kerstpreek die hij ooit hoorde. Het werd hem tot zegen!

Voor de liefhebbers van het werk van de veel gelezen auteur weer een nieuw en mooi vormgegeven boekje om aan de collectie toe te voegen of cadeau te geven. Om alvast in te lezen of nog even te bewaren voor de tijd van advent en kerst.