Afbeelding
Foto:

Polderboys

In witte letters stond er op de zwarte band 'Polderboys'. Heel subtiel, de kleine letters zie je alleen als je goed kijkt. De auto was een alledaags model, niet één waarvoor liefhebbers hun nek omdraaien. Het is nu al een paar weken geleden dat ik het woord Polderboys zag staan, maar het blijft in mijn hoofd rondspoken. De combinatie van het oer-Hollandse woord polder in combinatie met het hippe Engelse boys prikkelt mijn fantasie.

In mijn verbeelding staat het voor een geheimzinnige groep 'boys' die gek is op het Flakkeese platteland. De Polderboys spreken in het weekend voor dag en dauw af om herten te kijken in de polder, tellen de overvliegende trekvogels, doen een wedstrijdje slootje springen en helpen boeren waarbij de nood aan de man is. In een verlaten schuur in een uithoek van de polder knutselen ze aan een geheim project. Een helikopter met de motor van een 'lelijke eend' en de wieken van een afgedankte windmolen. Daarmee willen ze de polder vanuit de lucht bekijken. Er zijn al strootjes getrokken om te bepalen wie er als eerste de lucht in gaat.

Ik zou best graag bij de Polderboys willen horen. Dus speur ik online naar een sprankje informatie over de mysterieuze club. De werkelijkheid is ontnuchterend. Polderboys is de bijnaam van een voetbalteam. Toch jammer dat ik niet kan voetballen.