Werkzoekers en bedrijven vinden elkaar op Facebook

De besloten Facebookgroep Vacatures Flakkee heeft bijna 6.400 leden. Zeven vragen aan beheerder Dave de Vries.

1. Wat is het doel van de Facebookgroep?

Het doel van de groep is om op een laagdrempelige manier werk aan te bieden en werk te vinden op Goeree-Overflakkee. Doordat de meeste leden uit de directe omgeving komen, kun je door een vacature te plaatsen direct de juiste doelgroep benaderen.

2. Is het plaatsen van vacatures helemaal gratis?

Ja, het plaatsen van vacatures is helemaal gratis. De groep is een voor mij meer een leerzame hobby. Ik ben wel bezig met een website, speciaal voor Flakkee (vacaturesflakkee.nl), om meer overzicht te geven op openstaande vacatures en de kwaliteit van de vacatures te verbeteren.

3. Hoeveel vacatures worden er ongeveer geplaatst per week?

Er worden wekelijks ongeveer tussen de 20 en 40 vacatures of oproepen geplaatst.

4. Wat is de reden om te kiezen voor een gesloten groep?

Door de groep besloten te maken wil ik ervoor zorgen dat we alleen leden hebben die echt geïnteresseerd zijn in het vinden van nieuwe medewerkers of een nieuwe baan. Ik check persoonlijk van ieder nieuw lid het Facebookprofiel om te checken of deze persoon echt bestaat. Dit soort groepen worden namelijk vaak misbruikt voor niet relevante nep advertenties. Er is dus een kleine drempel, maar daardoor minder spam.

5. Is het aantal leden het afgelopen jaar gestegen?

Het aantal leden is zeker gestegen en stijgt nog steeds dagelijks. Er komen zo'n 10-20 nieuwe leden per dag bij.

6. Wat is het voordeel van de Facebookgroep t.o.v. bijvoorbeeld een advertentie in een lokale krant?

Om nieuwe medewerkers te vinden, denk ik dat een combinatie het meest effectief is. Het grote voordeel van de Flakkee vacature groep is dat het gratis is en mensen elkaar kunnen taggen.

7. Zijn er nog wensen of doelen voor de toekomst?

Jazeker! Een ideaalbeeld zou zijn dat meer mensen uit de buurt zich aanmelden, zodat bedrijven en werkzoekenden sneller een match vinden. De website en een adviserende rol voor het maken van een goede vacature staan op de planning. Dat zou wel betekenen dat er een financiële vergoeding tegenover moet staan. Maar wanneer je daardoor sneller de juiste persoon vindt, dan moet dat zeker de moeite waard zijn.