Indieners zienswijzen krijgen standaard informatieve brief

GOEREE-OVERFLAKKEE – Bij het toezenden van brieven aan indieners van zienswijzen is tot voor kort door de gemeente geen standaard werkwijze gevolgd. In enkele bestemmingsplanprocedures is dit wel gebeurd, in andere procedures (bijvoorbeeld bij bestemmingsplan Hazersweg 25 Ouddorp niet. Dit schrijft het college naar aanleiding van een raadsvraag waarom omwonenden van genoemd onderwerp geen brief hebben gekregen.

Door Jaap Ruizeveld

De gemeenteraad besluit tot het wel of niet overnemen van een zienswijze. Om die reden is de nota van beantwoording zienswijzen niet naar indieners verstuurd. Procedureel is er met betrekking tot het bestemmingsplan Hazersweg 25 Ouddorp juridisch gezien juist gehandeld, meldt de raadsbrief. Overigens zal het toezenden van een brief aan alle indieners van zienswijzen voortaan standaard worden afgewerkt. In deze brieven wordt de datum vermeld van de vergadering waarin het bestemmingsplan en de nota van beantwoording zienswijze door de raad wordt behandeld. In de brieven wordt ook gewezen op de mogelijkheid om de nota van beantwoording zienswijzen in concept in te zien.

Op raadsagenda

De brieven worden verstuurd nadat het Presidium het betreffende bestemmingsplan met bijbehorende stukken op de agenda van de gemeenteraadsvergadering heeft geplaatst. Als indiener het niet eens is met de beantwoording is er de mogelijkheid om in te spreken in de betreffende raadsvergadering of na een besluit van de gemeenteraad beroep in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.