Raadsvragen over dierenwelzijn

GOEREE-OVERFLAKKEE - In antwoord op vragen van de PvdA-fractie in de raad over dierenwelzijn deelt het college mee dat besloten is dat wethouder Bruggeman voortaan het aanspreekpunt is voor items die gaan over dierenwelzijn. Hij is ook portefeuillehouder als het gaat over het minimabeleid (hoe wordt omgegaan met inwoners die geen geld hebben voor huisdieren maar ze wel hebben).

Door Jaap Ruizeveld

Het daadwerkelijk beheer van de onderwerpen wordt over diverse portefeuillehouders verdeeld. Zo gaat wethouder Feller over verkeersmaatregelen, burgemeester Grootenboer over het Rampenplan, wethouder Markwat over bomenkap in broedseizoen (als het gaat om strijdigheid met het bestemmingsplan) en wethouder Van der Vlugt o.a. over het vestigen van bedrijven in de intensieve veehouderij, foerageergebieden voor ganzen en in het kader van voedsel- en warenautoriteit over algemene controles op dierenwelzijn.

Tijdelijke overeenkomst

De raadsvragen hadden betrekking op een ingekomen document van de dierenbescherming Regio Zuid West en Stichting Dierenlot. De gemeente had een dienstverleningsovereenkomst (DVO) 2014-2016 met de Dierenbescherming. Omdat een nieuw document nog niet is aangereikt geldt een tijdelijke overeenkomst. Er wordt door een werkgroep onderzocht wat de werkelijke kosten zijn die betrekking hebben op opvang en vervoer. Verwacht wordt dat een door het MT van de dierenambulance goedgekeurde DVO spoedig aan betrokken gemeenten kan worden aangereikt.