Vragen over de verkeersveiligheid rondom de scholen in Middelharnis. (Foto: Adri van der Laan)
Vragen over de verkeersveiligheid rondom de scholen in Middelharnis. (Foto: Adri van der Laan) Foto:


Verkeersveiligheid rond scholen in Middelharnis

GOEREE-OVERFLAKKEE – Een raadsvergadering zonder aanvankelijk geagendeerde documenten in de beeld- en oordeelfase en uitsluitend een drietal besluitvormende onderwerpen. Een fenomeen dat zich weinig voordoet. Dat leidde tot een bijeenkomst donderdagavond die binnen vijf kwartier kon worden afgewerkt. Bij de opening verzocht voorzitter Grootenboer, na een kort inleidend woord, een minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis aan de vorige week dinsdag overleden oud VVD-fractievoorzitter Rein Osinga.

Door Jaap Ruizeveld

Er waren mondelinge vragen van de ChristenUnie (Mariëlle van den Berg) over het thema Schuldhulpverlening. Dit naar aanleiding van een recent uitgebracht rapport "Knellende schuldwetgeving" met 50 aanbevelingen om regelgeving aan te passen. Gevraagd is aan het college voor zover mogelijk binnen drie maanden een overzicht te geven van de stand van zaken op Goeree-Overflakkee. Maar hoewel meerdere fracties hun sympathie aangaven voor het onderwerp, werd de motie niet in stemming gebracht en aangehouden. Wethouder Bruggeman was blij met de getoonde belangstelling, gaf aan dat aan 200 dossiers wordt gewerkt en dat eind dit jaar de raad een beleidsnota tegemoet kan zien. Wacht daar nu even op zei hij. De raad nam dit advies over.

Rotonde

De CDA-fractie (Daniël Huising) meldde zich met mondelinge vragen. Hier ging het om de verkeersveiligheid rond de scholen in Middelharnis. Toegespitst op de problematiek op de rotonde Kon. Julianaweg - Langeweg en de Shared Space. Er zouden veel verkeersovertredingen ter plaatse zijn. Er wordt op de rotonde tegen de rijrichting in gereden en er wordt fout geparkeerd op de Shared Space, zo gaf het CDA. Dit op basis van signalen van ouders van leerlingen. Wethouder Feller behandelde dit onderwerp. Hij vertelde dat het onderwerp bekend is en dat er aan wordt gewerkt. Er wordt een probleemschets opgesteld en met een projectbegeleider zal een Plan van Aanpak worden geformeerd. Daarin komt het aspect Gedrag in het verkeer aan de orde en dit kan mogelijk leiden tot het treffen van maatregelen. De raad zal van de vervolgstappen op de hoogte worden gehouden.

Samenwerking

Er was deze avond één inspreker, de heer Van de Weide, over het onderwerp Samenwerking. Al eerder had deze inspreker zich gemeld om tot een gesprek te komen over de problematiek rond wiet, drugs en het bereiken van jongeren op het eiland. In het Presidium komt dinsdag zijn verzoek tot een gespreksronde aan de orde.