Koninklijk bezoek aan Schouwen-Duiveland

ZEELAND - Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen.

Zij laten zich informeren over allerlei ontwikkelingen op de voormalige eilanden en de Deltawerken. In een persbericht staat dat de ligging van de eilanden bepalend is voor het landschap, het karakter van de bevolking, de economie en de toegankelijkheid van voorzieningen. Met innovatieve oplossingen op het gebied van natuurontwikkeling, toerisme, energieopwekking en het versterken van de leefbaarheid, heeft de provincie Zeeland de bedreigingen van het water omgezet in kansen voor de toekomst. Daarover zal worden gecommuniceerd. Het Koninklijk Paar bezoekt Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.


Benoeming

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeenteraad stemde donderdag in met het besluit tot (her) benoeming van het voorgedragen lid, de heer R.H. van Dongen, voor de raad van toezicht van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee. In de statuten van de Stichting is bepaald dat de leden van de raad van toezicht worden benoemd door de gemeenteraad. Hiertoe doet de raad van toezicht een voordracht voor benoeming. De leden van de raad van toezicht worden voor een periode van vier jaar benoemd.