Afbeelding
Foto:

Onderzoek in opdracht van Groene Raad over
'Recreatie en leefomgeving balans' in Ouddorp

OUDDORP - Bureau The Research Company (Alex Feijt) houdt in opdracht van de Groene Raad een enquête Recreatie en leefomgeving balans. Het is de bedoeling om in een tijdsperiode van twee weken in deze maand tenminste 400 inwoners van Ouddorp over dit onderwerp te bevragen. Via schriftelijke invulling van een vragenlijst of beantwoording via internet. Bewoners worden persoonlijk benaderd. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en anoniem.

Door Jaap Ruizeveld

Het onderzoeksbureau zal de resultaten samenvatten in een rapport. Het is de bedoeling om de inhoud vervolgens te bespreken met de gemeente Goeree-Overflakkee en organisaties die betrokken zijn bij/te maken hebben met recreatie op (de Kop) van het eiland. In de Groene Raad zijn natuur- en milieuorganisaties actief, zoals Natuurmonumenten, Stichting Duinbehoud, Zuid-Hollands Landschap, NLGO en de werkgroep Burgerinitiatief Ouddorp Kust Ruimte Rust (OKRR).

Toelichting

Als toelichtende onderbouwing bij dit onderzoek wordt gesteld dat: "er de laatste jaren veel is veranderd in de recreatie en het aanbod van vakantiewoningen in Ouddorp. Ontwikkelingen bieden voor- en nadelen voor de bewoners. Voordelen kunnen zijn schonere stranden, doordat er meer geld is voor onderhoud. Meer fietspaden, meer gezellige evenementen en meer mogelijkheden voor activiteiten voor recreanten en gezinnen met kinderen. Nadelen kunnen zijn extra verkeersdrukte, minder parkeerfaciliteiten en minder gevoel van eigenheid van het dorp. Ook het verdwijnen van natuur- en landbouwgrond, invloeden op het landschap en het algemeen drukker worden in dorp en omgeving", aldus de tekst bij de enquête.