Raad verwerpt met kracht verdachtmakingen over belangenverstrengeling

GOEREE-OVERFLAKKEE - De CDA-fractie (mevrouw Both) gaf bij het begin van de raadsvergadering donderdagavond aan een niet geagendeerd punt aan de agenda toe te willen voegen. Dit na "ongenuanceerde en kwetsende reacties" van briefschrijvers in de media die onjuiste feiten hanteren en daarin een belangenverstrengeling van wethouder Van der Vlugt suggereren. Dit alles naar aanleiding van ontwikkelingen die spelen rond de toekomst van de NTKC- natuurkampeerlocatie Essenbos in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

In uiterst scherpe bewoordingen werd unaniem afstand genomen van de verdachtmakingen die in brieven in de media richting de wethouder zijn geuit en waarin diens integriteit ter discussie werd gesteld. In de raadsvergadering werd juist gewezen op het zorgvuldige integriteitsonderzoek dat bureau Bing hield voorafgaand aan de benoeming van de wethouder(s).

Beschadiging

Waar zijn de feiten op gericht ?. Waar zijn de bewijzen ?. Dit is een ontoelaatbare beschadiging van een bestuurder die hiermee in diskrediet wordt gebracht. Dat emoties van personen tot deze laster leiden is niet te accepteren. Wij verwerpen de gemaakte verwijten richting de wethouder. Het betreft hier een zakelijke overeenkomst. Een erfpachtkwestie waarin de gemeente Goeree-Overflakkee geen partij is, stelden meerdere fracties. Zij vertolkten ook hun verbazing en verbijstering over de uiterst negatieve reacties. Weet wat je met zulke opmerkingen iemand aan doet. Mevrouw Both was blij met het unanieme standpunt en de gepresenteerde support in de volksvertegenwoordiging.