Het terrein van Koornlust. (Foto: Adri van der Laan)
Het terrein van Koornlust. (Foto: Adri van der Laan) Foto:

Mogelijk ontwikkeling op perceel Koornlust

GOEREE-OVERFLAKKEE – De fractie Vitale Kernen heeft aan het college informatieve vragen gesteld over de voormalige (gesloopte) boerderij Koornlust in Stellendam. De eigenaar van het perceel heeft gezocht naar een koper voor de gronden.

Door Jaap Ruizeveld

Een zorgverlenende partij heeft, zo meldt het college, nu serieus interesse getoond. Maar omdat het hier een buitengebied betreft is niet elk gebruik mogelijk en gewenst. Inmiddels is er een verkennend gesprek gevoerd.

De eigenaar heeft aangegeven dat bij verkoop gebruik gemaakt kan worden van de omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning. De architectuur van deze woning betreft een replica van de oorspronkelijke woning. Met de ondernemer was een anterieure overeenkomst gesloten, die nog niet is ontbonden. De gebouwen van boerderij Koornlust hadden geen beschermde status. De oude woning verkeerde in slechte staat. Gelet op duurzaamheid en energiezuinigheid is het college van b. en w. met de eigenaar van mening dat nieuwbouw beter is dan herstellen. Uiteraard onder voorwaarde dat de architectuur van de oude woning terug moet komen in de nieuwe situatie.