Project Vrijheidsweg

GOEREE-OVERFLAKKEE - De opdracht voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de Vrijheidsweg in Ouddorp is gegund aan GKB Realisatie B.V. uit Barendrecht. Er is overigens nog geen concrete informatie beschikbaar over de uitvoering van het project, behalve dat de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in de periode vanaf oktober 2018 tot medio maart 2019. De officiële startdatum wordt nader bekendgemaakt en betrokken stakeholders zullen hier een uitnodiging voor ontvangen, meldt de gemeente op onze vragen.

Nevenfunctie

GOEREE-OVERFLAKKEE – Burgemeester Grootenboer heeft er een functie bij. Op de lijst van ingekomen stukken en mededelingen bij de raad van 6 september meldt de raadsvoorzitter dat zij (al op 1 januari 2018) is aangetreden als voorzitter van het bestuur van stichting Fort Sabina in Willemstad. Het gaat hier om een onbezoldigde nevenfunctie.

Nog geen gelden voor strandjes

GOEREE-OVERFLAKKEE – Er is nog geen concrete duidelijkheid of voor het strandje Twins in Ouddorp gelden beschikbaar komen voor de realisering van dit gewenste project. De mogelijkheden worden onderzocht meldt het college in een raadsbrief. Er vindt overleg plaats met eigenaar Staatsbosbeheer. De regels van Natura 2000 worden daarbij getoetst. Ook voor het project Kabbelaarsbank is er nog geen duidelijkheid. Dit houdt verband met het wel of niet ontwikkelen van Brouwerseiland, schrijft het college. Voor het strandje bij Herkingen is er wel een eerste stap gezet. Door het bestuurlijk overleg Grevelingen is besloten om middelen ter beschikking te stellen voor vervolgonderzoek om inzicht te krijgen in de haalbaarheid en kosten van het project (Jaap Ruizeveld) .