Scootmobiel Informatiedag

SOMMELSDIJK - Voor dinsdag 11 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Goeree-Overflakkee, een Scootmobiel Informatiedag in De Staver in Sommelsdijk. Iedereen die een scootmobiel bezit en interesse heeft is welkom, ook als u moeite heeft om te rijden met de scootmobiel.

De informatiedag duurt van 10:00 uur tot 15:30 uur. Tijdens de dag wordt gezorgd voor koffie en een lunch. De dag begint om 10:00 uur met een theorie presentatie van de verkeersregels. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht, omdat u als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor u gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en hiervoor gelden niet dezelfde regels.
Om 12:00 uur is er een gezamenlijke lunch en 's middags is er een oefening met een behendigheidsparcours en een route door de wijk. Er zal ook een scootmobiel leverancier aanwezig zijn. De leverancier kan eventuele kleine ongemakken aan uw scootmobiel direct verhelpen.
Voor info of aanmelden - voor vrijdag 7 september - kan men terecht bij Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland. Dat kan via e-mail (werkgroepsenioren@kpnmail.nl) of telefonisch (0184-68 53 17).

Toekomst Diekhuus

MIDDELHARNIS - Iedereen die benieuwd is naar de mogelijkheden voor de toekomstige indeling van het Diekhuus in Middelharnis (en hierin een stem wilt hebben) is van harte welkom bij de presentatieavond op woensdag 5 september, vanaf 19:00 uur in het Diekhuus.

Tijdens deze avond worden de schetsen gepresenteerd met mogelijke indelingen voor het Diekhuus. De avond is interactief. De aanwezigen wordt gevraagd om door middel van een digitale stemming aan te geven waar de voorkeur naar uit gaat. Het is daarvoor noodzakelijk dat u een smartphone of tablet meeneemt.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of over de doorontwikkeling van het Diekhuus? Dan kunt u mailen naar mevrouw Ciska Doornbosch (c.doornbosch@goeree-overflakkee.nl) of bellen via 14 0187.