Intentiebesluit overname van deel Vrijheidsweg

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente Goeree-Overflakkee neemt het beheer van een deel van de Oosterweg en de Vrijheidsweg in Ouddorp over van het waterschap. Dit gebeurt in het kader van de gebiedsontwikkeling op en rond de Vrijheidsweg. De gemeente wil het gebied aantrekkelijker maken voor haar inwoners en haar gasten. De gebiedsontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Bestaand Rotterdams Gebied (BRG).

Door Jaap Ruizeveld

Het programma BRG investeert in een groenere en schonere Rotterdamse regio. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid om zo de beste haven van Europa te blijven. Alleen als mensen in de omgeving prettig kunnen wonen en werken, is groei van de haven mogelijk. Daarom investeert het programma met de omgeving en haar partners in een groene en schone leefomgeving. Zo gaat economische groei hand in hand met de kwaliteit van de Rotterdamse regio.

Stadsraad

Een andere activiteit speelt zich af gericht op de Kop van Goeree. Er vinden oriƫnterende gesprekken plaats tussen de gemeente, de stadsraad Goedereede en de belangenvereniging 'Buurtschap Oostdijk en Nieuwendijk' over een mogelijke samenvoeging van de stadsraad en de belangenvereniging.