Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet weer van start

SOMMELSDIJK - Maandag 10 september is het al weer zover. De dammers van Denk en Zet zien er na een periode van rust naar uit om weer van start te gaan.

Twee trouwe leden zullen worden gemist, één omdat hij ernstig ziek is, de ander omdat hij niet meer is. Lang zal hij in herinnering blijven, omdat hij in het organiseren van de wedstrijden een leeuwen-aandeel heeft gehad. "Wij betreuren deze sympathieke damvriend", aldus Denk en Zet.
De leden die de nieuwe competitie gaan beginnen, zijn overwegend oude mensen. De jeugd heeft andere interesses. Dammen is een sport, waarbij je je hersens traint; een sport die je tot in je negentigste kunt blijven beoefenen. Er komen geen gemene trucjes bij voor, geen venijnig natrappen, geen gele en rode kaarten. Er is maar één probleem: je kunt er niet rijk bij worden, maar daar geven de dammers niet om. Denk en Zet telt leden die al 40 jaar en nog langer lid zijn.
Het bestuur is ervan overtuigd, dat er op ons eiland nog heel wat huisdammers (m/v) wonen. Er zijn er onder hen die erover denken om zich bij de damclub aan te sluiten. Dat zou verstandig zijn, want dat is de beste manier om het dammen beter onder de knie te krijgen, en - dat komt er nog bij - een fijne avond te beleven. Ga niet van de gedachte uit, dat er op Denk en Zet alleen maar profs in het dammen lid zijn.
Naast het spelen van wedstrijden, staat er altijd wel een ervaren dammer klaar om mensen die de sprong wagen verder wegwijs te maken. Wie graag wil weten hoe alles reilt en zeilt, is hartelijk welkom in de voorzaal van De Staver te Sommelsdijk op maandagavond, 3 september, om acht uur. Dan houden we onze jaarvergadering, Iedereen is daarbij hartelijk welkom.
Er wordt altijd op maandagavond gespeeld. De wedstrijden beginnen om half acht. Er gaat weer in twee groepen gespeeld worden.
De eerste speelavond is precies een week later, op 10 september.