Afbeelding
Foto:

Spar Goeree is er voor het dorpsbelang

GOEDEREEDE - Toen de in Goedereede geboren en getogen Pieter den Eerzamen zag dat de lokale supermarkt te koop stond, wist hij het meteen: dat ga ik doen. Hij kocht de winkel voor het dorpsbelang en heeft de kans met beide handen aangegrepen om de winkel een nieuwe toekomst te geven. De winkel is opgericht in 1986 en heeft één eerdere eigenaar gehad.

Tekst en foto's: Sam Fish

"Vorig jaar september heb ik de winkel overgenomen en samen met zo'n tien medewerkers houd ik de hele boel draaiende, want alleen kun je dat niet, natuurlijk," vertelt Pieter. "Dat ik nog zo jong ben hoeft niets uit te maken. Ik ben 29 en dat vind ik juist een toegevoegde waarde. Ik heb nog een hele toekomst om me op deze winkel te focussen, dus we kunnen er nog wel even tegenaan."

Pieter vertelt: "Voorlopig is dit het grote doel in mijn leven en focus ik mij volledig op de winkel. Je weet natuurlijk nooit hoe de dingen gaan lopen of wat de toekomst brengt, maar op het moment is het niet zozeer nodig om de winkel uit te breiden. We hebben driehonderd vierkante meter aan winkel; de kracht van de Spar is dat het een kleine buurtwinkel is en dat bevalt de bewoners van Goedereede ook goed."

Een nieuwe weg

"Ik werkte hiervoor zeven jaar bij Coöperatie Westvoorn in Stellendam. Ik hoorde dat de winkel te koop stond en ik heb mijn leven over een andere boeg gegooid," vertelt Pieter. Hij heeft intern een opleiding gedaan, zodat hij de zaak goed kon gaan runnen. "Ik had in Stellendam ook veel vrijheid, maar hier kan ik echt mijn eigen stempel erop drukken. Ik kan iets verder uitbouwen en dat is toch wel leuk. Plus: het klantencontact hier is geweldig. Iedereen is heel blij dat de winkel er is en daar doe je het uiteindelijk voor. We zijn er voor de klant."

"Het blijft gewoon Spar", verzekert Pieter. "Ik zit hier prima, de winkel loopt goed en de klanten zijn blij met ons."

Afbeelding