Zomeredities

Vanaf volgende week verschijnt Eilanden-Nieuws drie weken op rij alleen op woensdag. Dit betekent dat er geen abonneekrant op vrijdag verschijnt. Deze krant wordt samengevoegd met de huis-aan-huiskrant die normaal op dinsdag verschijnt. De gecombineerde zomerkrant verschijnt op de woensdagen: 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus. De afsluitdagen voor advertenties zijn op de dinsdag ervoor tot 12.00 uur. Familieberichten kunnen nog tot de woensdagmorgen waarop de krant verschijnt worden aangeleverd, de afsluittijd hiervoor is 7.30 uur.


Officiƫle hittegolf

REGIO - In De Bilt is donderdag om 11.20 uur de temperatuur naar 30,0 graden gestegen. Daarmee is het voor de derde maal tropisch warm en is er sprake van een officiƫle hittegolf. Omdat de temperatuur op het landelijke hoofdstation al sinds 15 juli hoger is dan 25 graden, telt de hittegolf meteen al 12 dagen. De huidige hittegolf kan volgens de laatste berekeningen een recordlengte van 24 dagen bereiken. (Bron: Weeronline.nl)


Maansverduistering

REGIO - Rond 21.30 uur komt de maan vrijdagavond op aan de oostelijke horizon. Tegelijkertijd gaat de zon onder en valt de maan in de schaduw van de aarde. Hierdoor verandert de maan in een roodoranje bloedmaan. Een spectaculair gezicht. Het is wel de vraag of de maansverduistering goed te volgen is, omdat er mogelijk wat bewolking is.