Windmolens aan Haringvlietdam?

DEN HAAG - De gemeente Hellevoetsluis krijgt meer tijd om de haalbaarheid van 12 MW windenergie op de Haringvlietdam te onderzoeken. Als dan blijkt dat dit niet haalbaar is, gaat de provincie locatie N57 Entree Zuid vaststellen. Dat hebben Gedeputeerde Staten na overleg met de gemeente besloten. De gemeente zou voor de zomer met een alternatieve locatie voor N57 Entree Zuid komen. De gemeente is niet met een alternatief gekomen, maar heeft aangegeven de totale opgave voor windenergie op de Haringvlietdam te willen realiseren. Er is echter meer tijd nodig om de haalbaarheid daarvan te onderzoeken.


Kabelstoring openbare verlichting

MIDDELHARNIS - Er is al enkele weken sprake van een kabelstoring aan de openbare verlichting in de omgeving van Rembrandtlaan en Paulus Potterhof te Middelharnis. Hierbij is 's avonds en 's nachts de verlichting uit. Door noodoplossingen brandt ook een deel overdag.
De gemeente, CityTec en Stedin doen er alles aan om de verlichting zo snel mogelijk weer normaal te laten branden. Voor de reparatie dient een deel van het elektriciteitsnet te worden uitgeschakeld. Dit dient wettelijk verplicht 10 werkdagen van te voren te worden aangekondigd bij de gebruikers. De betrokkenen ontvangen hierover een brief van Stedin. Reparatie kan niet eerder plaatsvinden dan eind juli.