Afbeelding
Foto:

Zorgeloos op Rijnreis, dankzij Middenstandsver. 'Dirksland'

Dankzij de vorig jaar gehouden St. Nicolaasactie van de Dirkslandse middenstanders, is gisteren het jonge echtpaar L. Leune, A. Leune-van Wageningen zorgeloos op vakantie kunnen gaan! Zij wonnen de hoofdprijs, een reis ter waarde van duizend gulden en sinds gisteren varen ze de Rijn op, richting Rüdesheim. Vol verwachting, want vakantie houden zijn ze niet gewoon…!

"Ik ben nog nooit op vakantie geweest", bekende dhr. Leune eerlijk, toen hij zich voor de Rijnreis gereed maakte. Dat het na veel wikken en wegen de Rijn geworden is, ligt helemaal aan mevr. Leune, die niet al te ver van huis van de kleine Katy (3) weg wilde en die voor geen goud ter wereld in een vliegtuig zou durven stappen. Bestuursleden van de Middenstandsver. hebben hen al in geuren en kleuren verteld wat er allemaal te zien zal zijn en gistermorgen bracht de heer Braber ze naar Arnhem voor de inscheping.

Het bestuur van de Ver. was bijzonder tevreden over de goede afloop van haar aktie, waaraan velen hebben deelgenomen. Bij elke aankoop kon een briefje met naam en adres worden ingevuld en ingeleverd en mevr. Leune heeft dat, als zovelen, ijverig gedaan. Notaris De Vries heeft nadien de prijzen getrokken, juist zij kwam als de grote winnares tevoorschijn. Uiteraard waren ze er dolgelukkig mee, nadat ze jarenlang de vakantiecentjes aan het eigen huisje hadden besteed. De Middenstandsver., waarvan het bestuur vrijdagmiddag nog even getuige was van de voorpret op de reis, zal de aktie zeker herhalen.
Vrijdagmiddag ging het hele stel nog even op de foto, compleet met het prachtige boeket bloemen dat Dick Grootenboer en passant nog even overhandigde voor de moeder van mevr. Leune, die op de kleine meid gaat passen. "Een geheel verzorgde reis", heeft de Middenstandsver. beloofd en daar hoort zelfs een bloemetje voor de thuiswachter bij…!

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 10 juli 1973.