Afbeelding
Foto:

Collect beautiful moments

De vakantie was nog maar net begonnen of mijn zus en ik reisden al af naar een moderne vorm van het kloosterleven. We logeerden een weekend bij opa en oma. Wat een rustig leven krijg je toch als je met pensioen bent. Zelf vinden ze overigens dat ze het nog steeds behoorlijk druk hebben.
Ik zou het maar een saaie bedoening kunnen vinden, daarginds. Vanuit rennen plotseling stilstaan is wel een hele grote overgang. Gelukkig wist mijn opa raad. Een rondje fietsen zou ons goed doen. En een ijsje lustten we toch zeker ook wel? Zo vertrokken we - jaja, op een elektrische fiets – naar een dorpje in de buurt.
Een relaxt stukje fietsen zat er echter niet in, want mijn zus ontdekte een stukje ongerepte natuur dat er om smeekte verkend te worden. Dus zetten opa en ik lijdzaam onze fietsen neer en wandelden achter haar aan het onherbergzame natuurgebied in. Het was er echt heel mooi! Groen gras, groene struiken, groene bomen, groene… Na wat sluiproutes en omwegen kwamen we zowaar onze fietsen weer tegen. Tijd om door te rijden!
Daar naderden we het dorp. Opa wees ons op allerlei bezienswaardigheden. Ondertussen kwamen we steeds dichter bij de bewuste ijssalon. 'Kijk daar eens, dat is nou dat Jip en Janneke-monument!' riep opa. We reden langs een mooi kunstwerk van, inderdaad, Jip en Janneke. 'Hebben jullie het nou gezien? Anders moeten we even draaien? Dan kunnen jullie het beter bekijken!' Maar helaas voor opa, de ijssalon was in zicht, mij krijg je niet meer terug. Zelfs niet als je Jip en Janneke heet!
Wat later zaten we heerlijk te genieten van een softijsje met extra veel discodip. Wat nou, saai weekend? Een heerlijk weekend, dat was het! Met discodip!