Herziening De Magneet Ouddorp is ongewijzigd

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het dossier Recreatieterreinen 2012, de herziening De Magneet Ouddorp, werd ongewijzigd vastgesteld.

In februari 2018 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake het wijzigingsplan Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Dit plan maakt de bouw van negen woningen binnen dit resort mogelijk. De Raad van State heeft dit bestemmingsplan grotendeels in stand gelaten.
Wel is bepaald dat het aantal recreatie-eenheden op recreatieterrein De Magneet moet worden teruggebracht van 119 tot 110, om tot bouw van negen woningen binnen het Landalpark over te kunnen gaan. Feitelijk heeft deze sanering al plaatsgevonden. De ontwikkeling van het recreatiepark Landal Strand Resort Ouddorp was onderdeel van de plannen die moesten leiden tot een kwaliteitsverbetering van het recreatieaanbod rondom Ouddorp. Het doel was om de recreatiedruk op het schurvelingen- en zandwallengebied te verlichten en de kwaliteit en diversiteit van het recreatieaanbod te vergroten.

Uitplaatsing

In ruil voor uitplaatsing uit het zandwallengebied konden elders recreatie-eenheden gerealiseerd worden. Het bestemmingsplan waarborgt de uitplaatsing van genoemde 9 recreatie standplaatsen. In het dossier aan de raad werd opgemerkt dat de herziening De Magneet in overeenstemming is met een goede ruimtelijke ordening. De ingebrachte zienswijzen van OKKR (Ouddorp Kust Ruimte Rust) en NLGO (Vereniging Natuur & Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee) hebben niet tot een andere conclusie geleid.