Bouwlocatie Kerkhoek 1 in Ouddorp.
Bouwlocatie Kerkhoek 1 in Ouddorp. Foto:

Afrondende besluiten in raad over belangrijke bestemmingsplannen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Over diverse bestemmingsplannen nam de gemeenteraad donderdagavond rond het middernachtelijk uur nog afrondende besluiten. Dat betrof het plan Hazersweg 25 in Ouddorp (locatie boerderij Welgelegen), waar Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg uit Bergambacht - na vele jaren van onderzoek naar ontwikkelingsmogelijkheden door andere partijen - nu een plan heeft ontwikkeld om op het perceel van 8510 m2 (waarop voormalige boerderijwoning met landbouw- en wagenschuur) 18 woningen toe te voegen. Dit langs de Havenweg, aan de achterzijde van het perceel, in de voormalige wagenschuur en in een nieuw bouwwerk ter vervanging van de bestaande schuur.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Door dit ensemble blijft het een herkenning dat het een voormalig agrarisch perceel betreft, is de toelichting. Met deze aanpak verbetert de ruimtelijke kwaliteit en de fysieke leefomgeving van het perceel Hazersweg 25 Ouddorp, dat op dit moment een totaal verwaarloosde aanblik geeft. De inspraakfase heeft in dit project geleid tot het verminderen van het aantal woningen langs de Havenweg tot maximaal 6. Fractievoorzitter Tuk (CU) drong bij het college er op aan zorgvuldig om te gaan met het toezenden van antwoorden aan indieners van zienswijzen. Dit zou niet volledig zijn uitgevoerd.

Kerkhoek Ouddorp

Het bestemmingsplan Kerkhoek 1 Ouddorp werd ongewijzigd vastgesteld. Hierdoor is het mogelijk op de locatie vijf woningen te realiseren. In oktober 2016 heeft makelaar Jeroen Hameeteman in samenwerking met Van den Nieuwendijk Bouw BV een principeverzoek ingediend voor het perceel Kerkhoek 1, gelegen te Ouddorp. Op het perceel Kerkhoek 1 staat een jaren zeventig bungalow op een ruime kavel van 1750 vierkante meter.

In samenwerking met de gemeente is er een inrichtingsplan opgesteld voor de realisatie van vijf woningen en de sloop van de bestaande bungalow. Er is gekozen voor twee levensloopbestendige woningen en drie eengezinswoningen. Parkeerplaatsen voor de woningen komen op eigen terrein. De huidige langsparkeerplaatsen en bomen die het perceel omringen zullen worden gehandhaafd. Verder zal ook de openbare ruimte aan de Bredeweg in combinatie met de fietsenstalling voor de bushalte worden heringericht. Door het realiseren van meerdere fietsparkeerplaatsen zal er een ruimtelijke kwaliteitsslag worden gemaakt.

Prutweg Sommelsdijk

Aan de Prutweg 1 in Sommelsdijk wil ontwikkelaar Estate Invest vier vrijstaande woningen bouwen. Op dit terrein is nu nog een container schoonmaakbedrijf gevestigd. Er was al in 2015 overeenstemming bereikt dat dit bedrijf, bij aankoop van het perceel, verplaatst zou worden naar bedrijventerrein Oostplaat. Nu de raad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, kan de bedrijfsverplaatsing daadwerkelijk plaatsvinden. In het raadsstuk wordt aangegeven dat de ontwikkeling past binnen de omgeving en kan gezien worden als een uitbreiding van bestaande lintbebouwing. Bij de ter inzage legging zijn geen zienswijzen tegen het plan ingediend.