Wethouder Daan Markwat slaat de officiële paal voor De Hofburgh.
Wethouder Daan Markwat slaat de officiële paal voor De Hofburgh. Foto:

Project De Hofburgh Ouddorp past prima in gemeentelijke ambitie bouwen naar behoefte

OUDDORP - Als op het moment dat de 'officiële' eerste paal geslagen wordt voor een project met 21 appartementen en 17 grondgebonden woningen, en er dan al 97 procent van dat project is verkocht, dan doe je het goed. Anders gesteld: dan blijkt dat je meer dan voldoet aan de ambitie van de gemeente Goeree-Overflakkee dat gebouwd moet worden naar behoefte. Dat er vraag naar moet bestaan en dat die dan wordt ingevuld. Woensdagmiddag was dit aan de orde bij de start van het project De Hofburgh. Op de locatie bij zorgcomplex De Vliedberg tussen Hofdijksweg en het Hoge Pad in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

Bijna alle kopers, direct betrokkenen, makelaars, vertegenwoordigers van toeleveringsbedrijven, omwonenden en belangstellenden verzamelden zich op zichtafstand van de heimachine waarmee - in dit geval - geen paal gedraaid, maar nog geslagen werd. Tomas v.d. Berg, directeur Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg bv, uit Bergambacht, was blij en trots dat met de bouw begonnen kon worden en dat wethouder Daan Markwat de honneurs van de handeling voor zijn rekening wilde nemen. Van den Berg voegde aan deze feestelijke happening de woorden toe dat ook voor de laatste nog niet verkochte woning er inmiddels een optie is.

Oplevering eind 2019

Na het slaan van de paal ging het gezelschap naar zalencentrum Dorpstienden, waar in een gezellige sfeer, met hapje en drankje, geluisterd werd naar korte toespraken van de bouwdirecteur en wethouder. Het was ook het moment dat kopers met hun toekomstige 'buren' contacten legden. Van den Berg schetste het project. Hij garandeerde kwaliteit, ruime omving met een eigen buitenhof en onder de appartementen de te bouwen parkeergarage. Het heiwerk duurt tot de bouwvakvakantie. Daarna wordt begonnen met de ruwbouw, als eerste (medio november) de parkeergarage. Juli 2019 komen de appartementen 'uit de steigers'. De oplevering is gepland in het vierde kwartaal volgend jaar, dit afgestemd op het aansluiten van de nutsvoorzieningen.

Thuis voelen

Van den Berg dankte CuraMare, die het bouwbedrijf in 2016 alsnog in de gelegenheid had gesteld om mee te doen in de aanbesteding. "Omdat wij later aanschoven, moest in zeer beperkte tijd een visie, een planvoorstel en een grondbieding worden gepresenteerd. Het lukte en nu is er de bouwstart", zei de directeur, die aangaf dat het bouwbedrijf zich inmiddels thuis voelt op het eiland. Na het startersproject in Stellendam, nu De Hofburgh in de 'zorgzone'van de dorpskern en hopelijk de ontwikkeling van locatie Boerderij Welgelegen aan de Hazersweg in Ouddorp. Wij werken goed samen met een zes lokale bedrijven, van grondwerk tot installatie. Die samenwerking wordt ook buiten Goeree-Overflakkee uitgerold."

Wethouder Markwat toonde zijn tevredenheid over de herontwikkeling van de locatie met een ambitieus project dat past in de Woonvisie. Met aandacht voor zorg, vergrijzing van de bevolking en het levensloopbestendig maken van huisvesting.