Afbeelding
Foto:

Als je jong bent

We horen zo vaak, dat de jeugd de beste tijd is om je tot God te bekeren. De Heere heeft Zelf beloofd: Wie Mij vroeg zoeken, zullen Mij vinden. In dit boek staat duidelijk: wat we op het juiste moment zoeken, zullen we hoogstwaarschijnlijk krijgen.

Laat de tijd, waarin deze twaalf overdenkingen zijn geschreven, jongeren (maar ook ouderen) niet afschrikken om het te lezen. Al zijn deze preken, verhandelingen in de 18e eeuw geschreven, dan betekent dat niet dat ze in de 21e eeuw niet van toepassing zijn en geen zegen kunnen achterlaten. Laten we ons een weinig inspannen om ook deze lectuur, naast het vele dat via de moderne media tot ons komt, met inspanning van alle krachten lezen en herlezen. Wat kunnen we in deze bundel verwachten? Twaalf overdenkingen, die Edwards speciaal voor jongeren heeft geschreven. Hij windt er geen doekjes om, maar gaat in zijn taalgebruik rechtdoorzee. De realiteit, de werkelijkheid van ons leven wordt niet verbloemd, zoals de ernst van de zonde en de kortheid van ons leven. Hij legt er sterk de nadruk op om God in je jeugd te zoeken. Hoe kunnen jongeren en ouderen alleen beantwoorden aan het doel, waartoe God ons geschapen heeft? Door het beoefenen van het geloof.

De volgende thema's komen in de 12 overdenkingen aan de orde:

Vroeg de Heere zoeken; de plotselinge dood van kinderen; de jeugd is de beste tijd om God te dienen; de zonden van de jeugd reizen mee naar de eeuwigheid; God is heel boos over de zonden van kinderen; kinderen moeten de Heere Jezus Christus liefhebben boven alles in de wereld; vuile taal; breng anderen niet in verzoeking; hoe goed, hoe lieflijk om te zien; de verschrikkelijke dood van een jongere die een zedeloos leven heeft geleid; het gevaar van zondige vreugde en brief aan een bekeerde jongere.

Stuk voor stuk zaken die ernstig overdacht dienen te worden. En de Heere is machtig boven bidden en denken te schenken, alles wat ons ontbreekt. Zoek de HEERE en leef.

'Als je jong bent', overdenkingen voor jongeren, door Jonathan Edwards, uit het Engels vertaald door Christine Pas-Donker. Een uitgave van de Banier, onder ISBN nr. 9. 789. 402.906. 479; Prijs € 12,95.