Afbeelding
Foto:

Gestopt met vlees eten

Een BBQ, heel veel mensen vinden het ontzettend leuk om te doen. Bij een BBQ denk ik aan lekker weer, het strand, familie, gezelligheid en heel veel eten. Toch vind ik het sinds kort minder leuk. Ik ben namelijk gestopt met vlees eten. Of in ieder geval, ik koop zelf geen vlees meer, maar als ik bij moeders thuis ben, dan eet ik netjes mijn vlees op. Niet omdat ik het wil, maar gewoonweg omdat ze toch niets anders voor mij gaat maken.

Dus ja als ik nu uitgenodigd wordt voor een BBQ, dan krijg ik last van gemengde gevoelens. Een BBQ is super leuk, maar ik heb geen zin in vegetarische burgers of worstjes. Een keer vlees eten in de week is oké, maar bij een BBQ eet je niet een stuk vlees, maar soms wel tien.

Ik heb nog geen oplossing gevonden voor dit 'probleem', behalve dan dat ik gewoon zondig en toch wel vlees eet. Als ik dan thuis kom, voel ik me weer schuldig omdat ik heb 'gezondigd'. Kunnen ze hier niet iets op bedenken? Iets anders dan de smakeloze vegaburgers. Vlees is ontzettend slecht voor het milieu, dus het wordt onderhand wel eens tijd dat er een milieuvriendelijke BBQ wordt bedacht.

Tot die tijd zal ik nog een paar keer moeten 'zondigen', want no way dat ik een BBQ zal overslaan of dat ik overstap op vegaburgers en worstjes Dan eet ik nog liever echt vlees.