Afbeelding
Foto:

Moeder van de maand

Het kittenseizoen is weer in volle glorie. Met zo'n 30 kittens op Dierenasiel Schouwen-Duiveland is het weer een drukte van jewelste.
Het mooiste is dat je ze ziet ontwikkelen, met name wanneer ze bij ons worden geboren. En uiteindelijk een warm mandje mogen ontvangen, met broertje, zusje of al een andere aanwezige kat.

Helaas is het ook zo dat kittens buiten worden geboren of zelfs op straat worden gezet omdat ze 'ongewenst' zijn.
Zij worden dan vaak (gelukkig) met moeder gevonden, maar het komt ook voor dat ze zonder moeder worden gevonden. Soms hebben ze dan nog melk nodig, omdat ze nog erg klein zijn en nog geen vast voedsel kunnen eten. Dit moet dan met de hand worden gegeven, een prachtig werkje waar veel tijd in gaat zitten.
Het mooiste is wanneer een pleegmoeder de taak op zich kan nemen, zodat zij het kitten kan voorzien van melk en socialisatie. Vreemde kittens worden niet altijd geaccepteerd, maar soms zitten er geweldig lieve moeders tussen, die de nieuwe kids omarmen. Zo ook moederpoes Rosalie en Tera, op Dierenasiel Schouwen-Duiveland.

Wanneer de kittens groot genoeg zijn, mogen ze het nest verlaten en is het tijd voor deze geweldig lieve moederpoezen om de nodige aandacht en liefde van hun nieuwe baasje te mogen ontvangen, bij hun forever home. Hopelijk vinden zij dit plekje dan ook snel.

Heeft u interesse in een kitten of één van de andere dieren uit ons asiel:

Dierenasiel Schouwen-Duiveland
Zandweg 26
4301 TA Zierikzee
Telefoon: 0111-450545 of info@dierenasielsd.nl

www.dierenasielsd.nl en Facebook.