Burgemeester Grootenboer in maatschappelijke adviesraad voor Staatsbosbeheer

REGIO - Staatsbosbeheer Zeeland is verheugd dat ze zes mensen bereid heeft gevonden zitting te nemen in haar nieuwe maatschappelijke adviesraad. Deze raad geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan Staatsbosbeheer over maatschappelijke vraagstukken die in de Zuidwestelijke Delta spelen en van invloed zijn op het functioneren van Staatsbosbeheer.

De maatschappelijke adviesraad is samengesteld uit mensen met een verschillende achtergrond en met een breed maatschappelijk inzicht. Het inzetten van de ervaring en de netwerken van de leden draagt bij aan een betere inbedding van Staatsbosbeheer als maatschappelijke onderneming in de samenleving. De adviesraad heeft als doel om de provinciale eenheid gevraagd en ongevraagd te adviseren over de maatschappelijke dienstverlening van Staatsbosbeheer.

Toegevoegde waarde

Provinciehoofd Ad van Hees over de toegevoegde waarde van de Maatschappelijke adviesraad voor Staatsbosbeheer: Het werkterrein in de Zuidwestelijke Delta beslaat het gebied Biesbosch, Hoekse Waard, Haringvliet, Goeree Overflakkee en de provincie Zeeland. Staatsbosbeheer beheert hier ruim 25.000 ha natuur-, landschap- en recreatiegebieden voor de Nederlandse samenleving. De opgave is daarbij enerzijds de kwaliteit van de gebieden duurzaam in stand te houden en anderzijds de maatschappelijke betekenis van onze gebieden te optimaliseren. Deze opgave vraagt een maatschappelijke verankering van de organisatie en haar beheer- en ontwikkelopgave. De maatschappelijke adviesraad kan ons helpen om innovatieve en creatieve oplossingen te vinden, juist omdat de leden de uitdagingen waar Staatsbosbeheer voor staat vanuit een heel andere invalshoek benaderen.'

Leden van de maatschappelijke adviesraad

De maatschappelijke adviesraad bestaat uit zes personen die verbonden zijn met werkvelden van Staatsbosbeheer in de Zuidwestelijke Delta. De adviesraad komt gemiddeld tweemaal per jaar een dagdeel bijeen. De leden van de raad worden benoemd voor een periode van drie jaar, met de mogelijkheid om de zittingsperiode eenmaal te verlengen met nog eens drie jaar. De leden nemen zitting op persoonlijke titel.

In de Maatschappelijke adviesraad zitten de volgende leden: De heer J. Stronkhorst, lector Building with Nature, Hogeschool Zeeland. Mevrouw A. Grootenboer, burgemeester Goeree-Overflakkee. Mevrouw A. van Veen, adviseur kwaliteit leefomgeving en voormalig bestuurder van waterschap de Hollandse Delta. De heer J. van Blarikom, directeur-bestuurder van de Zeeuwse Gronden. De heer D. Verheijen, voormalig directeur van Parkschap Biesbosch. De heer P. Moree, directeur van het Zeeuws Planburo. Eind mei, tijdens de eerste vergadering, zijn de leden van de nieuwe raad geïnstalleerd.