Afbeelding
Foto:

Nieuwe Campagne 'Hoezo...? Goeree-Overflakkee' deze zomer

GOEREE-OVERFLAKKEE - De succesvolle campagne 'Hoezo…? Goeree-Overflakkee' wordt deze zomer voortgezet. Het doel is om de pluspunten van ons waterrijke en duurzame eiland onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Via social media, een website, bussen van Connexxion, radio Rijnmond en diverse bladen wordt ingezet op het vergroten van de plaats- en naamsbekendheid van Goeree-Overflakkee.

De gemeente stelt in een persbericht: "Op een unieke manier wordt het mooie eiland Goeree-Overflakkee onder de aandacht gebracht met mooie foto's en de tekst 'Hoezo…? Goeree-Overflakkee mijn eiland!' Door haar schone stranden, het hebben van de unieke Quality Coast Award Platina en de stempel 'meest duurzame kustbestemming ter wereld' voor de regio, kan Goeree-Overflakkee zich meten met exotische en verre oorden. De boodschap daarbij is dat je niet naar Canada, Zuid-Afrika, Australië, Antarctica en Hawaii hoeft voor wilde paarden, safari, surfers, zeehonden en strand. Goeree-Overflakkee heeft het allemaal!"

Voor ieder wat wils

De boodschap is dat men kan ontspannen en genieten in een groene en natuurlijke omgeving op het eiland, dat slechts 30 minuten rijden met de auto of het openbaar vervoer van de Randstad ligt. "In de vele natuurgebieden die Goeree-Overflakkee rijk is, waaronder de Hellegatsplaten, de Kwade Hoek en de Slikken van Flakkee, kun je reeën, vossen, wilde fjordenpaarden, flamingo's (in de winter), heckrunderen, zeehonden, bevers en talloze vogels spotten. Met het Haringvliet, de Grevelingen en de Noordzee is Goeree-Overflakkee een watersporteiland pur sang. Je kunt er vele watersporten beoefenen, zoals (kite-)surfen, suppen, kajakken en duiken. Voor de vissers zijn er ook genoeg mogelijkheden op het eiland. De brede stranden langs de kustlijn van de Brouwersdam tot en met Ouddorp zorgen in de zomermaanden voor vertier voor zonaanbidders, wandelaars en sportbeoefenaars (yoga, beachvolleybal, blokarten, vliegeren, paardrijden, etc.) uit zowel binnen- als buitenland."

Een dag onbeperkt op pad met de bus?

Met de Samen-uit-dagkaart kan er een dag lang onbeperkt worden gereisd in de Hoekse Waard en op Goeree-Overflakkee. De prijs voor de dagkaart is € 16,- en is geldig voor maximaal twee volwassenen en drie kinderen (t/m 11 jaar). De Samen-uit-dagkaart is verkrijgbaar bij de chauffeur.