Afbeelding
Foto:

Flakkeese vakkanjers namen deel aan grote finale

GOEREE-OVERFLAKKEE - Donderdag 14 juni was een spannende dag voor de finalisten van Vakkanjers. Zij reisden naar Utrecht voor de grote finale. Vakkanjers is een ontwerpwedstrijd waarbij de leerlingen kennismaken met de verschillende kanten van techniek en vaardigheden leren zoals samenwerken en presenteren. Deze keer was de opdrachtgever de Unie van Waterschappen. Omdat het steeds vaker en harder regent in Nederland, hebben de waterschappen de hulp van de Vakkanjers ingeroepen om met hun technisch inzicht en creativiteit oplossingen te bedenken.

Ruim 130 scholen in Nederland deden mee en de Prins Maurits stond met twee teams in de finale. Daphne, Annemarije en Judith van Vakkanjer Scout uit de mavo-2 klas en Thirsa, Annelot, Femke en Elsedien van Vakkanjer Explorer uit mavo-3 waren de finalisten van dit jaar. De meiden van Scout waren al een van de besten tijdens de regiofinales. De dames van Explorer hebben de eerste prijs gewonnen bij het eindevenement van alle mavo-3 leerlingen in januari op onze school. De presentatie voor een professionele jury zag er indrukwekkend uit met een groot podium, vakfotografen en filmploegen.

Zowel de dames van Scout als Explorer hebben weer groots gepresteerd. Ondanks de spanning, omdat het er toch wel heel vakkundig aan toe ging, hebben ze hun product geweldig neergezet. De Scouts, met de Slide open a way (een droogmolen met ingebouwde paraplu) vielen twee keer in de prijzen, ze wonnen de publieksprijs én de tweede prijs voor hun idee. Het idee van de Explorer dames, een waterbesparend huis, viel deze keer niet in de prijzen. Maar zeggen ze zelf: "Meedoen was een geweldige ervaring."