Twee motorrijders omgekomen

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond om 19.45 uur twee motorrijders frontaal op elkaar gebotst. Pogingen van de hulpdiensten om beide mannen te reanimeren mochten niet meer baten. De 20-jarige man uit Oud-Beijerland en een 32-jarige man uit Ooltgensplaat zijn beide om het leven gekomen. De politie weet niet hoe de aanrijding heeft kunnen ontstaan.


Groene rand voor Staetendam

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de besluitvormende fase ging de gemeenteraad donderdagavond akkoord met het vaststellen van het bestemmingsplan Staetendam in Stellendam. Dit plan maakt de bouw van 16 grondgebonden woningen mogelijk. Daarnaast bevat het bestemmingsplan een wijzigingsmogelijkheid op basis waarvan er nog eens 14 woningen gerealiseerd kunnen worden. Dit afhankelijk van de vraag (behoefte). In het plan is een flinke groenstrook opgenomen die garantie geeft voor een groene uitstraling. Het geeft een groene verbinding om 'het rondje' richting het bos te lopen vanuit het dorp. Ook wordt ervoor gezorgd dat de mate van stedelijkheid beperkt blijft in de afronding van de dorpsrand, vermeldde het raadsstuk.


Bestemmingsplan Westduinweg

GOEREE-OVERFLAKKEE – De gemeenteraad stemde in de besluitvormende fase in met het college voorstel het bestemmingsplan Westduinweg 19 in Ouddorp vast te stellen. Op genoemd perceel was een agrarisch bedrijf met bedrijfswoning gevestigd. De kans dat een nieuw agrarisch bedrijf zich op deze locatie gaat vestigen is nihil door eisen uit milieuwetgeving. Het bestemmingsplan voorziet, door middel van de ruimte-voor-ruimte principe, in het slopen van opstallen, de bedrijfswoning om te zetten naar een burgerwoning en het mogelijk maken van één extra woning. Er waren tegen dit bestemmingsplan geen zienswijzen ingediend.