Afbeelding
Foto:

How to… Nog even knallen!?

Daar zit ik dan, achter mijn laptop. Mijn stage is afgelopen en nu moet ik me volledig op mijn schoolopdrachten focussen. Verslagen, verslagen, verslagen, allemaal bij elkaar gehouden met een megaplanning. Nu kan het twee kanten op. Of ik focus volledig en heb aan het eind van de dag mijn werk af, of ik switch heen en weer tussen van alles en nog wat met zo nu en dan zelfs nog een stukje verslag. Aan het eind van de dag besef ik dan dat er wel heel weinig uit mijn handen gekomen is. Jammer van mijn tijd! Gelukkig is er wel wat aan zo'n bui te doen. Misschien helpt het jou ook…?!

Tip 1: Leg je mobiel buiten bereik. Dat scheelt zoveel afleiding! En geloof me: na twintig keer Insta aanklikken weet je nog even veel als voor die tijd.
Tip 2: Maak een planning! Een planning geeft je een begin, en dus ook een eind. Heerlijk! Het stimuleert enorm om jezelf een doel te stellen.
Tip 3: Begin met iets wat je leuk vindt of wat je makkelijk vindt. Dat lijkt een slechte tip, maar het werkt echt om uit zo'n nutteloze bui te komen! Je blijft dan gemakkelijker geconcentreerd.

Vanaf nu is er ook een nieuwe manier om gemotiveerd te studeren. Zet een video aan van een studerende Youtuber en ga ondertussen zelf studeren. Zo samen studeren schijnt heel motiverend te werken. Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd, maar hé, misschien werkt het bij jou! Probeer eens, zou ik zeggen. Succes!

Oh, en weet je: who cares? It's almost holiday!!