Afbeelding
Foto:

Modetrends

Bij de bushalte zit een blondine wat verveeld voor zich uit te staren. Ze ziet er uit om door een ringetje te halen. Strak kapsel, stevige dosis make-up en moderne kleding. Maar wat direct opvalt zijn de donkerblauwe badslippers met witte strepen. Nu ben ik absoluut geen modekenner, maar ik dacht toch echt te weten dat badslippers alleen worden gedragen door mensen die in het zwembad werken en hoogzwangere vrouwen waarvan de voeten niet meer in een schoen passen. Een absolute 'no go' in modetermen.

Een paar kilometer verderop, op het fietspad door de polder, kom ik een oudere man tegen. Hij trapt met een verbeten gezicht tegen de wind in. Hij heeft de uitstraling van een rasechte Flakkeeënaar met het motto: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Daarom valt zijn pet extra op, een zwarte met voorop het logo van de New York Yankees. De populaire honkbalclub uit de Bronx, een wijk in New York.

Hippe meisjes die op badslippers over straat gaan en oudere heren met een glimmende honkbalpet. Het wordt tijd dat ik mijn kennis van de hedendaagse mode weer eens bijspijker. Op internet staat op allerlei modeblogs dat de slipper, ook wel slider genoemd, helemaal hot is. Vooral in combinatie met sportsokken. "Het is echt een ding", zei stylist Bastiaan van Schaik vorig jaar in juni tegen het AD. Dat blijkt, zelf op Goeree-Overflakkee kun je - weliswaar met een jaar vertraging - niet om de trend heen.