Afbeelding
Foto:

Kommer Tanis stopt na 35 jaar biljart

GOEDEREEDE - Vanaf het ontstaan van de biljartvereniging Goeree in 1983 was Kommer Tanis lid. Na 35 jaar onafgebroken lidmaatschap vindt hij het welletjes. "Ik word te oud", zegt hij.

Kommer is 82 en het biljarten gaat hem nog goed af. Als je tijdens een lange serie tegen Kommer zegt: "Ga toch even zitten", dan zal hij dat zomaar niet doen. Hij wil de boel niet ophouden.
Kommer heeft heel zijn leven gebiljart. Weinigen hebben zoveel plezier in het spel als hij. Nog steeds maakt hij soms meer dan 100 caramboles in 25 beurten. Een score waar vele anderen alleen maar van kunnen dromen. Meer dan 100 is nu een uitschieter geworden voor Kommer, maar vroeger zat zijn gemiddelde daar ruim boven.

Kommer hangt de keu zeker niet helemaal aan de wilgen. Op de club in het Stadscafé Goeree wordt het vaak te laat voordat hij zijn tegenstander kan treffen. Om te biljarten gaat hij ook vaak naar De Vliedberg. Daar kan hij ook overdag mensen treffen om een partij tegen te spelen. Dat blijft hij zeker doen. Het spelletje vindt Kommer veel te leuk.

In de laatste ledenvergadering kondigde Kommer zijn vertrek aan. Hij werd daarbij uitgeroepen tot het allereerste erelid. Afgelopen woensdag speelde hij zijn laatste partij. Hij zal zeker nog wel eens komen kijken op de club waar hij 35 jaar zijn kunnen toonde.