Onderzoek doorstart 'Bijstand werkt samen'

GOEREE-OVERFLAKKEE – Namens de Partij van de Arbeid stelde mevrouw 't Hoen donderdagavond mondelinge vragen aan het college over de stand van zaken rond Bijstand werkt samen. Dit naar aanleiding van de constatering dat het pand op d'n Diek in Middelharnis gesloten is en er daar thans geen activiteiten plaatsvinden. Het raadslid vroeg of er sprake is van het verbreken van de overeenkomst tussen de initiatiefnemers en de gemeente. Ook Van der Boom (SGP) en Vreugde (Vitale Kernen) mengden zich in het debat

Door Jaap Ruizeveld

De PvdA wilde weten of er mogelijkheden voor een doorstart zijn onderzocht. De vraagstelling gaf de nieuwe wethouder Bruggeman gelegenheid om zijn maidenspeech te houden. Volgens de portefeuillehouder was uit zeer actueel contact nog eens gebleken dat het project in de huidige vorm niet kan worden voortgezet. Een aantal vraagstukken kon met de huidige menskracht niet worden opgelost. Maar deze laagdrempelige insteek kan wellicht op een andere wijze toch nieuw leven worden ingeblazen.

Raadsbrief

Daarmee gaan wij aan de slag zei Bruggeman. In een breder kader en met een rol van de gemeente daarin. Hij kondigde een informatieve raadsbrief aan. Het is teleurstellend voor de doelgroep dat vooralsnog een eind is gekomen aan dit project waarin veel energie is gestoken gaf mevrouw 't Hoen aan. Van der Boom onderstreepte de wens om een doorstart te maken. Wellicht met andere deskundige mensen. Het verdient een kans. Vreugde wilde ook dat de pilot door zou moeten gaan.