Afbeelding
Foto:

Meer kramen op Ouddorpse weekmarkt

OUDDORP - De dinsdagmarkt in de Ring in Ouddorp krijgt een uitbreiding. Het is een proef die ingesteld wordt vanaf dinsdag 19 juni tot 1 oktober van dit jaar. De Raadhuisstraat wordt dan bij het marktdeel betrokken. Sinds 2015 is er in overleg met diverse partijen al over de ruimtelijke mogelijkheden van en op de dinsdagmarkt overleg gevoerd. De afspraken zijn gemaakt met de werkgroep Markt waarin 2 marktondernemers, 2 bestuursleden van de Ondernemersvereniging Ouddorp (OVO) en 2 horecaondernemers zitting hebben.

Door Jaap Ruizeveld

Het rondje markt is reeds lang een wens van de marktcommissie. Inpassing van terrassen is ook al geruime tijd een wens van horecaondernemers. Daarnaast is het onderwerp besproken met ondernemers van de Raadhuisstraat en is het aan de orde gesteld in de ledenvergadering van de Ondernemersvereniging. Bewoners in het centrumgebied krijgen een brief waarin de gemeente Goeree-Overflakkee informatie geeft over het project. In breed verband is, zo meldt de gemeente, overeengekomen om terrassen in te passen in de markt en zoals gemeld het marktterrein vooralsnog tijdelijk uit te breiden met de Raadhuisstraat.

Tijdelijk

Vier nieuwe marktondernemers krijgen hier op de goed draaiende weekmarkt een tijdelijke vergunning tot 1 oktober 2018. Het gaat om kramen met aanbod artikelen voor de fiets en gereedschappen, hobbyartikelen, schoenen en Tapafoods. De markt in Ouddorp krijgt met deze uitbreiding meer mogelijkheden om het al ruime assortiment verder uit te breiden. Het lijkt er op dat na jarenlange gesprekken nu de handen ineen kunnen worden geslagen voor een zo optimaal mogelijke ruimtelijke invulling. In september wordt deze marktuitbreiding geƫvalueerd met de werkgroep Markt en ondernemers in de Raadhuisstraat. Er komt - zo staat in het gemeentelijk besluit - geen viskraam in deze straat. Deze blijft gehandhaafd op de Dorpstienden.