Afbeelding
Foto:

Summercourse schilderen voor beginners en gevorderden

OUDDORP – Voor wie het leuk en inspirerend vindt om zijn of haar ideeën op het doek te zetten is er deze zomer een goede gelegenheid dit in een ontspannen sfeer uit te proberen. Voor beginners, maar ook voor gevorderden. Er wordt namelijk een Summercourse georganiseerd onder leiding van de heer R. Hartkamp in één van de ruimten in het gebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp. Bovendien steunt men met deelname een goed doel. Dat is een project in Malawi. De bijeenkomsten zijn op de dinsdagen 26 juni, 3 juli en 10 juli. Aanvang in de ochtend om 09.30 uur - 12.00 uur en in de avond om 19.30 uur - 22.00 uur.

Door Jaap Ruizeveld

In 2011 is genoemde schildercursus in Ouddorp gestart. Iedereen is hartelijk welkom. Voor de Summercourse 2018 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Een uitnodiging zeker ook voor hen die wellicht nog enige schroom hebben om te schilderen, omdat zij het nog niet eerder probeerden. Wie het nodig heeft wordt geholpen om er iets moois van te maken. Voor gevorderden zijn tips of een paar instructies vaak al toereikend. Enkele cursisten van het eerste uur geven desgevraagd een spontaan antwoord op de vraag waarom zij graag deze cursussen volgen: "Het is gezellig met elkaar. Er heerst een fijne sfeer. Het kundig lesgeven wordt als plezierig ervaren. Je leert andere cursisten kennen en je komt thuis met schilderijtjes waarvan je nooit had gedacht dat je dát kon".

Goede doelen

Een deel van de deelnemersgelden wordt besteed aan organisaties in Israël, gaat naar hulp voor de vervolgde christenen en nu ligt het accent op support aan Malawi. Daar wordt naast voedselhulp en evangelisatie ook meegeholpen met het verlenen van microkredieten aan watervoorziening. Een groep vrouwen krijgt er lees-en schrijfles. Er zijn geiten aangeschaft en thans wordt er gewerkt aan stroomvoorziening.

Informatie

Deelname aan deze Summercourse kost 35 euro. Men kan een keuze maken uit genoemde tijden. In de Ontmoetingsruimte van het DGO-gebouw aan de Dorpstienden kan men kennisnemen van werkstukken van cursisten. Meer informatie en aanmelden via: r.h.hartkamp@kpnmail.nl of evdzande@planet.nl.

Afbeelding