Huizenprijs vorig jaar flink gestegen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemiddelde prijs voor een bestaande koopwoning was vorig jaar ruim 244 duizend euro. Dat is een stevige stijging ten opzichte van 2016, toen was de gemiddelde verkoopprijs nog ruim 223 duizend euro. (Bron: CBS)


Schoonste Strand-verkiezing

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorig jaar ontvingen de stranden van Goeree-Overflakkee de maximale vier sterren in de Schoonste Strand-verkiezing van Nederland. Het strand Brouwersdam bij Goeree-Overflakkee was zelfs het schoonste strand van de provincie Zuid-Holland. De winnaar van de Schoonste Strand-verkiezing voor dit jaar wordt vastgesteld na meerdere intensieve controles door ervaren inspecteurs en niet meer aan de hand van stemmen. De verkiezing valt voor het eerst samen met de verkiezing van het beste strandpaviljoen in Nederland. U kunt stemmen op uw favoriete strandpaviljoen via www.strandverkiezingen.nl. Stemmen kan tot 27 juni 2018. Op 5 juli 2018 worden de winnaars van de prijzen bekend gemaakt.


Brouwerij Solaes wint landelijke verkiezing

GOEREE-OVERFLAKKEE – Brouwerij Solaes in Sommelsdijk heeft de eerste landelijke Beerwulf Brouwerij Verkiezing gewonnen. Het Flakkeese bier gooide zowel bij het publiek als bij de jury hoge ogen.

De verkiezing is een initiatief om kleine regionale brouwerijen in Nederland te ontdekken en meer bekendheid te geven bij het grote publiek. Tot meest bijzondere brouwerij is Solaes dus verkozen, gevolgd door Museumbrouwerij de Roos uit Hilvarenbeek en Brouwerij Lindeboom uit Neer. Eerder had Solaes al de Beerwulf-verkiezing in de provincie Zuid-Holland winnend afgesloten.

De stemmen van het publiek telden voor 50 procent mee. Daar bleken De Roos, Solaes en Lindeboom de favorieten. De andere 50 procent van de score werd bepaald door een professionele jury. Elke brouwer mocht drie bieren inzenden om door de jury te laten scoren op kwaliteit, smaak en stijl. Hier kwamen Oersoep, Grutte Pier en Solaes als winnaars uit de bus.

Solaes liet drie bieren beoordelen: 6 gemeten, 8 gemeten en MD10. De jury vond deze bieren over het algemeen goed in balans en niet te extreem. Vooral over de 8 en de 10 waren de proevers zeer te spreken. Solaes biedt mooie combinaties van smaken afkomstig van hop, mout en gist, aldus de jury. "Het assortiment van Solaes is als relatief jonge brouwerij nog niet zo groot, maar ook daar zal vast verandering in komen."

Brouwer Jan-Willem Kramer van Solaes: "Wij zijn enorm trots op deze prijs, omdat het een combinatie is van de geweldige steun vanuit onze achterban en een positief oordeel over onze bieren van experts. Dit durf je, een jaar na opening, niet te dromen."